Sportowe rozpoczęcie długiego, majowego weekendu odbyło się w Żarnowcu podczas biegu na dystansie 10 km. Ponad 400-tu biegaczy stanęło na starcie „Krokowskiej 10-tki”. W zawodach wzięli udział również reprezentanci naszej szkoły. Joanna Popiołek z klasy 2b LO zwyciężyła w swojej kategorii wiekowej, a Marcin Kołodziejski z 3a ZSZ zajął drugie miejsce. Na trzecim miejscu podium stanęła pani Monika Rolbiecka. W biegu wziął również udział Michał Mielewczyk (2e LO), który dzień wcześniej wystartował w Biegu Górskim w Gdyni również na dystansie 10 km. Nauczycieli samochodówki reprezentował także pan Tomasz Nikrant, który w dobrej formie dobiegł do mety...
Poniżej wyniki naszych reprezentantów:

Imię i nazwisko
Wynik