Dnia 7 maja po długim czasie wypoczynku, pięć dziewcząt z samochodówki i jeden rodzynek udowodnili, że w majówkę można się bawić na sportowo. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie zaznaczył swój ślad na dziewiątym już Biegu Europejskim w Gdyni.
Trasa wszystkim znana i pogoda też dopisała. Cztery nasze reprezentantki w południe wystartowały w biegu juniora na prawie dwa kilometry. Wszystkie dobiegły w obrębie pierwszej dziesiątki! Szczególne gratulacje należą się Klaudii Smudze, która zajęła najbardziej niewdzięczne, bo czwarte miejsce. Pomimo to zadowolona, z wyniku pomknęła dalej… uwaga na wesele 
To nie koniec Naszych osiągnięć, bo o godzinie 15 w biegu głównym wystartowała Asia Popiołek, która z czasem 00:23:12, dobiegła na metę na trzeciej pozycji! Jest to ogromny sukces tej bardzo dobrze rokującej młodej zawodniczki.
Marcin Kołodziejski natomiast dobiegł również na trzeciej pozycji w swojej kategorii wiekowej, udowadniając, że bieganie się nie nudzi.
Wszystkim gratulujemy i zachęcamy tych co nie byli,
a mieli ochotę...
Wyniki szczegółowe