19 maja 2016 r. w naszej szkole odbyły się IV Powiatowe Targi Edukacyjne, na których swoje stoiska zaprezentowały szkoły ponadgimnazjalne z terenu powiatu wejherowskiego. Celem targów było przedstawienie młodzieży gimnazjalnej, która staje przed koniecznością wyboru dalszej drogi edukacyjnej i przyszłego zawodu, oferty kształcenia szkół ponadgimnazjalnych na rok szkolny 2016/2017.
Spotkanie otworzyła dyrektor Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Weherowie Anna Wilk, zaś oficjalnego otwarcia dokonał Etatowy Członek Zarządu Wojciech Rybakowski.
Dzięki dużemu zaangażowaniu naszych nauczycieli i uczniów targi przebiegły w sposób wzorowy. Uczniowie gimnazjum, oprócz zwiedzania szkoły, zrobienia wspólnego czy indywidualnego zdjęcia, zapoznania się z pracą na hali warsztatowej oraz pracą w pracowni obróbki zdjęć, mogli również sami spróbować, mimo wszystko, trudnej sztuki fotografii.

Dziękujemy wszystkim pracującym przy promocji szkoły!