Wczoraj miał miejsce długo oczekiwany sukces lekkoatletów z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie. Nie pozostawiając cienia wątpliwości rywalom, nasza reprezentacja jeszcze raz udowodniła, kto jest najlepszy w Powiecie Wejherowskim. Panie i panowie zdobyli razem aż 24 medale w tym: 7 brązowych, 10 srebrnych oraz 7 tych najcenniejszych - złotych. Równolegle w czasie na dwóch obiektach rozgrywane były konkurencje biegowe i techniczne. Wszystko odbywało się bardzo sprawnie i przy dobrej pogodzie.
Tegorocznym novum były biegi na 200 metrów dziewcząt i chłopców, bieg na 800 metrów chłopców, 1500 metrów dziewcząt oraz rzut dyskiem dziewcząt i chłopców. Było o co powalczyć i oczywiście wszyscy powalczyli o każdą sekundę i każdy centymetr! Co zaowocowało następującymi rezultatami:

ZŁOTE MEDALE ZDOBYLI:

Rzut oszczepem 24,04 m
Patryk Gruba
Rzut dyskiem 25,76 m

Gratulujemy tym, którzy stanęli na wysokości zadania i reprezentowali dumnie szkołę, a tym którym zabrakło niewiele do medali na pewno uda się za rok. Wszystkim z życzymy powodzenia na finałach wojewódzkich!