W sobotę, 28 maja, około tysiąca miłośników biegania wzięło udział w biegu w ramach ogólnopolskiej akcji „Cała Polska Biega”. Impreza odbyła się w parku miejskim im. A.Majkowskiego. Wśród uczestników było też 20 uczniów, nauczycieli i absolwentów naszej szkoły. Patronat nad imprezą objęli Prezydent Miasta Wejherowa Krzysztof Hildebrandt i Starosta Wejherowski Gabriela Lisius.
Do wyboru były cztery trasy, dzieci do lat 6 pobiegli na dystansie 400 m, dzieci w wieku 7-10 lat na dystansie 800 m, a młodzież i dorośli mieli do wyboru trasę o długości 2 km bądź 4 km. Każdy z uczestników otrzymał przed biegiem koszulkę, a po dobiegnięciu na metę medal okolicznościowy. W biegach nie obowiązywały zasady rywalizacji - jedynym warunkiem było ukończenie wybranego dystansu. Po zakończeniu biegów, wśród uczestników którzy ukończyli trasę, rozlosowane zostały nagrody rzeczowe.

Tego samego dnia w Luzinie odbyła się „KASZUBSKA 15-TKA” gdzie czworo reprezentantów „samochodówki” walczyło o jak najwyższą lokatę na dystansie 15 km. Bardzo dobrze spisał się Marcin Kołodziejski, zajmując drugą lokatę w swojej kategorii wiekowej i osiemnastą wśród 250 uczestników biegu. Do mety w dobrej formie dobiegli również Michał Mielewczyk, Ewelina Semak oraz Tomasz Nikrant. Marcin i Ewelina będą reprezentować naszą szkołę na Wojewódzkiej Licealiadzie w LA, która odbędzie się 31 maja w Chojnicach Trzymamy za nich kciuki!!!

wejherowo_biega_002 (45 kB) wejherowo_biega_002 (45 kB) Źródło: http://wejherowo.naszemiasto.pl. Fot. Tomasz Smuga wejherowo_biega_002 (45 kB)