W dniu 5 czerwca 2016 r. nasza szkoła gościła pasjonatów tradycyjnej gry kaszubskiej w karcianą baśkę. Tego dnia odbył się I Wejher Cup, dedykowany założycielowi miasta, Jakubowi Wejherowi, stąd też nasza szkoła była gospodarzem turnieju. Patronat nad zawodami objął prezydent Wejherowa Krzysztof Hildebrandt. Uroczystego otwarcia turnieju dokonali: gospodarz Dyrektor Szkoły - Anna Wilk (pani dyrektor otrzymała od organizatorów okolicznościowy medal) oraz Zastępca Prezydenta Miasta Wejherowa - Piotr Bochiński.
Wejher CUP rozgrywany był w 3 kategoriach: indywidualnej, drużynowej oraz par. Zawodniczki oraz zawodnicy rozegrali 4 rundy po 40 rozdań. Nagrodą główną dla zwycięzcy turnieju był telewizor. Tradycyjnie zawodnicy rywalizowali o 40 pucharów oraz nagród rzeczowych. Wszyscy uczestnicy turnieju Baśki otrzymali pamiątkowy button.

Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce Baśka w Samochodówce