W dniach 8-9.06.2016 r. odbyły się eliminacje powiatowe w piłce nożnej 11-osobowej. Zespoły zostały podzielone na dwie grupy. W pierwszej grupie znalazły się zespoły: ZSP nr 1 Wejherowo, ZSO II LO Wejherowo, ZSP nr 4 Wejherowo, ZSP Reda, zaś w drugiej: ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 3 Wejherowo, ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP nr 2 Rumia.
Nasz zespół pierwszy mecz rozegrał z ZSP nr 1 Wejherowo, pokonując go pewnie 5-0. W drugim meczu naszej grupy spotkały się zespoły ZSP Reda oraz ZSO II Wejherowo. Zwycięsko z tego pojedynku wyszli piłkarze ZSP Reda wygrywając 1-0. W ostatnim meczu tego dnia, spotkał się nasz zespół z drużyną ZSO II Wejherowo. Nasi chłopcy nie dali szans drużynie przeciwnika wygrywając z nimi 2:1.
W ostatnim dniu eliminacji zagraliśmy z drużyną ZSP Reda i to właśnie ten pojedynek miał zadecydować o wygraniu grupy i awansie do finału, który odbędzie się 16 czerwca 2016 r. na boisku Orkana Rumia. Nasza drużyna, po bardzo emocjonującym meczu, wygrała minimalnie 1-0 i to my cieszyliśmy się z pierwszego miejsca w grupie.
Nasz zespół reprezentowali: Maciej Potrykus, Piotr Bianga, Krzysztof Kankowski, Jakub Pałys, Adrian Roppel, Adam Dampc, Michał Walkusz, Dawid Puskarczyk, Aleksander Samoraj, Damian Borkowski, Bartosz Brejski, Kacper Kankowski, Kajetan Słowiński, Eryk Robakowski, Maciej Kożyczkowski, Michał Kożyczkowski, Tomasz Jeżowski, Mateusz Fetta. Gratulujemy wygrania eliminacji i życzymy udanego (wygranego) finału. Powodzenia!!!!!!!!!!!!