Dnia 10 czerwca b.r. nasza szkoła włączyła się w ogólnopolską akcję masowego czytania „ Jak nie czytam, jak czytam”.
Do udziału zaprosiliśmy wszystkich chętnych czytelników - nauczycieli i uczniów. Zebrawszy się o godz.10.00 na boisku szkolnym przez około 30 minut mieliśmy okazję czytania wybranej przez siebie pozycji w towarzystwie swoich kolegów i koleżanek. Przypuszczalnie w przypadku lepszej aury byłoby nas więcej, ale cieszymy się z obecności tych, którzy postanowili do nas dołączyć.
Udział w akcji był okazją do wsparcia czytelnictwa na szczeblu lokalnym. Mamy nadzieję, że większość młodzieży, która dopiero rozpoczyna swoją przygodę z książką „połknie bakcyla” i z pasją rozczyta się w literaturze.

czytamy_01 (38 kB) czytamy_01 (38 kB) czytamy_01 (38 kB) czytamy_01 (38 kB) czytamy_01 (38 kB) czytamy_01 (38 kB)