W dniu 10 czerwca 2016 r. w Filii nr 1 Biblioteki Publicznej Gminy Wejherowo im. Aleksandra Labudy w Bolszewie odbył się finał XI Powiatowo-Gminnego Konkursu Fotograficznego w trzech kategoriach dla uczniów ze szkół podstawowych „Zwierzęta duże i małe”, dla uczniów ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych pt. „Różne oblicza sportu”, dla dorosłych pt. „Atrakcje turystyczne powiatu wejherowskiego”
Podczas posiedzenia komisji kryteriami branymi pod uwagę przez komisję konkursową były: estetyka wykonania, kompozycja obrazu fotograficznego, wkład pracy, pomysłowość, zgodność i umiejętność przedstawienia tematu, poprawność techniczna wykonania zdjęć, umiejętność dokonania analizy, syntezy i oceny, oryginalność oraz zgodność z regulaminem.
W kategorii dla uczniów ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych komisja konkursowa przyznała: I miejsce Karolinie Soitz, natomiast III miejsce zajęła Natalia Rosowicz, a wyróżnienie otrzymała Agata Jakubowska. Udział w konkursie z naszej szkoły wzięli jeszcze: Magdalena Wika, Karolina Hinz, Amadeusz Brzeziński i Paweł Semrau.

konkurs_01 (42 kB) konkurs_06 (45 kB) konkurs_11 (47 kB) konkurs_10 (53 kB) pierwsze_miejsce (77 kB)