VIII Kaszubska Parolimpiada w Luzinie przeszła już do historii. To wielkie sportowe święto, które jednoczy sportowców niepełnosprawnych z pełnosprawnymi biegaczami i nording walkerami zgromadziło ponad 300 miłośników aktywności fizycznej. Wśród nich nie zabrakło reprezentantów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie. Na starcie VII Charytatywnego Biegu „Skrzydło Anioła” stanęli Marcin Kołodziejski oraz Michał Mielewczyk. Po zaciętej walce Marcinowi udało się wywalczyć trzecie miejsce na podium. W biegu wzięli również udział nasi absolwenci: Katarzyna Konkel, Grzegorz Kepka i Dorota Wicka.
Nieocenioną rolę odegrali wolontariusze, w których skład weszli nie tylko nasi uczniowie: Angelika Kąkol, Julia Negowska, Motyka Oliwia, Paulina Stenka lecz także tegoroczne maturzystki: Natalia Baranowska, Martyna Ryta oraz absolwenci naszej szkoły: Łukasz Chamera, Ewelina Engelbrecht, Karolina Kleszczewska, Dominika Piątkowska, Julia Waga. Bez ich ogromnego zaangażowania i poświęcenia dzisiejszy Bieg Charytatywny i Marsz Charytatywny „Skrzydło Anioła” w Luzinie nie odbyłyby się w tak sprawny sposób. Dziękujemy także Kasi Dargacz i jej rodzicom za ufundowanie znaczników trasy. Dzięki nim, wszyscy zawodnicy bez problemu odnaleźli się na nowych pętlach!
Stowarzyszenie Świetlica Integracyjna „Skrzydło Anioła” pragnie również podziękować Stowarzyszeniu Wejhera za ufundowanie pucharu Anielskiej Wierności dla Agaty Masiulaniec.
Już dziś w imieniu Organizatorów zapraszamy na kolejną edycję zmagań charytatywnych w czerwcu 2017 roku!