Druga edycja konkursu "Baśniowy świat" już za nami. Wernisaż połączony z wręczeniem nagród i dyplomów dla laureatów odbył się w piątek 17 czerwca. Oglądaliśmy nagrodzone zdjęcia i słuchaliśmy, co mają do powiedzenia o swoich fotografiach sami laureaci konkursu. Podejście do tematu było różne, bo każdy inaczej widzi baśń. Nagrodziliśmy najlepsze prace statywami fotograficznymi, pokrowcami, płytami z kursami photoshopa oraz książkami fotograficznymi.
Przytoczymy słowa jednej z uczestniczek: Mam na imię Daria, mam osiemnaście lat, a fotografią jestem zafascynowana od dwunastego roku życia. Sądzę, że ten konkurs przełamuje szarą rzeczywistość i pozwala nawet dorosłej osobie przenieść się w bajkowy świat. Chciałam również aby moje fotografie, które zgłosiłam do konkursu w ten sposób działały na odbiorcę - przenosiły go w świat widziany oczami wyobraźni.
Zapraszamy na wystawę, która jeszcze trwa w Wejherowskim Centrum Kultury. Zapraszamy również do uczestnictwa w kolejnych konkursach organizowanych przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie oraz Wejherowskie Centrum Kultury.
W kategorii fotografia drugie miejsce zdobyły: Magdalena Wika (1 FT) oraz Marta Stefanowska (1 FT), a trzecie miejsce Natalia Rosowicz (3a FT). Wyróżnienia w tej kategorii przyznano Klaudii Schroeder (1 FT) oraz Karolinie Dettlaff (2 FT).
W kategorii fotomontaż pierwsze miejsce zdobyła Agnieszka Kowalewska (3a FT), drugie miejsce Natalia Rosowicz (3a FT) zaś trzecie – Michel Koss (2 FT).
Poniżej można zobaczyć nagrodzone prace

Aleksandra Forfa - 1 miejsce fotografia (szkoła gimnazjalna)
16_06_18_podsumowanie_17 (80 kB) 16_06_18_podsumowanie_17 (80 kB) 16_06_18_podsumowanie_17 (80 kB)

Maciej Wołk - 2 miejsce fotografia (szkoła gimnazjalna)