Deszcz, wiatr i chłód nie pokonał biegaczy, którzy wystartowali w Nocnym Biegu Świętojański. Linię mety przekroczyło 4700 zawodników. Start do biegu na 10 km nastąpił 17 czerwca o godzinie 23:59.
Warunki atmosferyczne nie były sprzyjające. Od rana padał ulewny deszcz a wieczorem zerwał się porywisty wiatr. Mimo tego biegacze dali radę. Wśród nich był także nasz uczeń Marcin Kołodziejski, który pokonał 88 rywali z swojej kategorii wiekowej i zwyciężył z czasem 36 minut i 53 s, co jest Jego nowym rekordem życiowym. 11 h później Marcin wystartował w biegu z Cyklu "Kaszuby Biegają" w Kartuzach, gdzie zajął 3 lokatę. Bieg Świętojański z powodzeniem ukończyła trójka naszych nauczycieli. Poniżej wyniki naszych reprezentantów
Wyniki szczegółowe
Imię i nazwisko