W dniu 16.06.2016 r. w Rumi został rozegrany finał Mistrzostw Powiatu Wejherowskiego w Piłce Nożnej 11-osobowej. Mecze eliminacyjne zostały rozegrane 8-9.06.2016 r. Z naszej grupy do finału przeszły zespoły ZSP nr 4 Wejherowo oraz ZSP Reda. W drugiej grupie najlepszy okazał się zespół ZSP nr 1 Rumia i ZSP nr 2 Rumia. Mecze zostały rozegrane systemem "każdy z każdym" z zaliczeniem meczów eliminacyjnych, po których mieliśmy 3 pkt. za wygrany mecz z Redą.
Nasza drużyna pierwszy mecz tego finału rozpoczęła od zwycięstwa 1:0 z ZSP nr 2 Rumia. Decydujący mecz o zwycięstwie rozegraliśmy z zespołem ZSP nr 1 Rumia. Od samego początku mecz stał na wysokim poziomie,akcja za akcją raz pod jedną bramką raz pod drugą. Po bardzo ładnej akcji w naszym wykonaniu zdobyliśmy bramkę i było 1;0. Zespół z Rumi nie dawał za wygraną i po mimo dobrej gry w defensywie nie ustrzegliśmy się błędów, co spowodowało utratę dwóch bramek. Mimo walki do ostatniego gwizdka wynik nie uległ zmianie i przegraliśmy ten pojedynek 2:1.
Klasyfikacja końcowa:
I miejsce - ZSP nr 1 Rumia
II miejsce - ZSP nr 2 Wejherowo
III miejsce - ZSP nr 2 Rumia
IV miejsce - ZSP Reda
Mimo trudnych warunków atmosferycznych (upał) chłopaków należy pochwalić za determinację w dążeniu do zwycięstwa. Naszą szkołę reprezentowali: Maciej Potrykus, Piotr Bianga, Krzysztof Kankowski, Bartosz Brejski, Jakub Pałys, Adrian Roppel, Adam Dampc, Maciej Kożyczkowski, Michał Walkusz, Dawid Puskarczyk, Aleksander Samoraj, Damian Borkowski, Kacper Kankowski, Kajetan Słowiński, Eryk Robakowski, Michał Kożyczkowski, Tomasz Jeżowski, Mateusz Fetta.
Dziękujemy chłopakom za zaangażowanie i walkę do ostatniej dosłownie kropli potu.