Idiomy na językach to konkurs fotograficzno-językowy. Polegał na przygotowaniu zdjęć obrazujących angielskie i niemieckie idiomy związane z jedzeniem. Największym zainteresowaniem cieszył się wśród klas fototechnika. Tam też wyłoniono zwycięzców. W skład jury wchodzili angliści i nauczyciele przedmiotów zawodowych. Rozdanie nagród odbędzie się podczas uroczystego zakończenia roku.
I miejsce   – Agnieszka Kowalewska III aFT
II miejsce  – Karolina Popielarz III bFT
III miejsce – Natalia Freitag I FT
Wyróżnienie otrzymały: Weronika Selonke III bFT, Justyna Wróblewska III bFT, Wiktoria Markiewicz III bFT.

Wszystkim osobom gratulujemy za podjęcie wyzwania
i zapraszamy do udziału w przyszłym roku.

I miejsca. Zdjęcie pt. Bad Apple
16_06_22_idiomy_04 (72 kB)

II miejsce. Cry over spilt milk – płakać nad rozlanym mlekiem
16_06_22_idiomy_07 (70 kB)