W dniach 15 – 26.08.2016 trójka nauczycieli Zespołu szkół Ponadgimnazjalnych nr 4, Celina Tańska, Łukasz Maj oraz Michał Obrocki, uczestniczyli w szkoleniu językowo – metodycznym z elementami kultury brytyjskiej organizowanym przez Twin English Centres w Londynie. Kurs został zrealizowany w ramach europejskiego projektu o nazwie ”Wykształcona, zmotywowana i zaangażowana kadra kluczem do wysokich efektów kształcenia”, w którym od stycznia 2015 roku uczestniczyło w sumie 8 nauczycieli placówki. Szkolenie poświęcone było nowym trendom w metodyce, wykorzystaniu technologii IT w klasie, oraz znaczeniu kultury brytyjskiej w nauczaniu języka angielskiego. Uczestnicy mieli okazję między innymi udoskonalić swój dotychczasowy warsztat pracy, podnieść swoje umiejętności językowe, obserwować brytyjskich nauczycieli w pracy, bliżej zapoznać się z systemem edukacyjnym w Anglii oraz poszerzyć swoją wiedzę na temat kultury brytyjskiej.
Po zajęciach uczestnicy korzystali z każdej wolnej chwili, aby poznać wielokulturowy Londyn osobiście, przemierzając w sumie 180 km na piechotę po niezliczonych dzielnicach, chłonąc niepowtarzalny klimat każdej z nich.

szkolenie_londyn_02 (83 kB) szkolenie_londyn_01 (83 kB) szkolenie_londyn_07 (83 kB) szkolenie_londyn_05 (83 kB)