I w tym roku zostałyśmy zaproszone na Noworoczny Turniej w Piłce Ręcznej organizowany przez Gimnazjum nr 1 w Bolszewie 09.02.2017r. Zmieniony regulamin obligował nas jednak do występu w składzie złożonym tylko z pierwszoklasistek. Rywalkami miały być gimnazjalistki z Bolszewa ( „Niebieskie” i „Żółte”), uczennice z Samorządowego Gimnazjum w Kostkowie oraz reprezentacja z Gimnazjum nr 2 w Wejherowie.
Wyniki poszczególnych meczy (12:6, 17:3, 11:3 dla nas) świadczą o dobrej grze naszych pierwszoklasistek. Poza jednym… Uległyśmy „Żółtym” gospodarzom turnieju 10:11. Przyczyną nie był jednak brak umiejętności, ale koncentracji. Zgubiła nas chyba zbytnia pewność siebie. Zdeterminowane gimnazjalistki od początku zaskoczyły dobrą grą. W konsekwencji to my musiałyśmy odrabiać stracone bramki, a czas uciekał… Druga połowa była bardzo emocjonująca i zabrakło dosłownie 1 sekundy, by mecz zremisować. Nasza skrzydłowa zakończyła spotkanie celnym rzutem. Niestety piłka wpadła do bramki zaraz po sygnale kończącym mecz.
„Fajna impreza”- chyba zgodnie tak mogłybyśmy określić dzisiejszy turniej, mimo ze to nie my triumfowałyśmy. Jedna porażka była 24-minutową lekcją pokory, a całe zawody okazją do zdobycia cennego doświadczenia, zwłaszcza dla debiutujących dziś w reprezentacji „Samochodówki”: Pauliny Stenki (1b), Weroniki Klawikowskiej (1b) i Weroniki Obuchowicz (1b). Ponadto na boisku wystąpiły: Karolina Drewa (1b), Angelika Górska (1b), Klaudia Lange (1b), Marcela Majewska (1b), Milena Kosznik (1b ), Kornelia Ogórkiewicz (1e), Zuzanna Okoń (1e).