Na śliskiej, zmrożonej trasie w Gdańsku odbył się przedostatni bieg cyklu. Jak zwykle nie zabrakło na starcie 5-kilometrowego, przełajowego biegu reprezentacji samochodówki. Tym razem silna ekipa, bo aż 14 osób ruszyło w coraz bardziej zaciętej rywalizacji. Im bliżej końca cyklu, tym bardziej wszyscy się śpieszą…po medale oczywiście, ale nie tylko. Wiele naszych stałych zawodników poprawiło czasy oraz, co nas wszystkich cieszy, pojawili się utalentowani debiutanci!
Najlepiej wypadła Joanna Popiołek z 3b LO (25min28s), która ciągle poprawia swoje wyniki, a dziś zajęła 4 miejsce w swojej kategorii. Bardzo ładnie pobiegła Dominika Żak także z 3b LO (28min11s), która debiutowała na tej trasie i w całym cyklu. Mimo nieukrywanej niechęci do biegania jej pacemakerka Agata Okroy, zmotywowała Dominikę do wysiłku i miejmy nadzieję, że zobaczymy Dominikę oraz Asię na finałach wojewódzkich w Indywidualnych Biegach Przełajowych. Cała reprezentacja spisała się wzorowo: świetna postawa, walka do końca i co najważniejsze doskonałe humory. Oby tak dalej i oby szybciej i szybciej

Imię i nazwisko
Klasa