24 lutego Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie po raz dziewiętnasty zorganizował Powiatowy Festiwal Poezji Angielskiej. Konkurs składał się z czterech kategorii: wiersz, proza, dramat i piosenka. Naszą szkołę reprezentowali: Mariusz Waldowski w utworze „Eldorado”, Izabela Baranowska z piosenką „Stay”, Karolina Dampc, Zosia Roszman, Izabela Dzienisz w utworze „All of me”, Martyna Ronowska, Dominika Labuda, Agata Klein, Przemek Pranczk w piosence „Zombie” oraz Paulina Górkowska w utworze „Say something”.
W kategorii wiersz III miejsce zajął Mariusz Waldowski, a reprezentujące kategorię piosenka anglojęzyczna Karolina Dampc, Zosia Roszman oraz Iza Dzienisz wywalczyły zasłużone II miejsce. W oczekiwaniu na werdykt czas wypełnij bezkonkurencyjny zespół „Dropsy”, grając m.in. „Highway to hell” czy „The Final Countdown”.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom! Brawo Wy!!!

17_02_24_festiwal_03 (43 kB) 17_02_24_festiwal_03 (43 kB) 17_02_24_festiwal_03 (43 kB)