Dnia 28.02.2017 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie odbył się I Powiatowy Konkurs Kartograficzny "Merkator". W kategorii szkół ponadgimnazjalnych w rywalizacji uczestniczyły następujące szkoły: LO im Książąt Pomorskich z Rumi, ZSP z Redy, oraz dwa zespoły z Wejherowa (LO nr 1 oraz ZSP nr 4). Naszą szkołę reprezentowali Maksymilian Rudnik z kl. Ie LO i Kacper Siudak z kl. Ib FT. Konkurs podzielony był na dwie części: pierwszą - testową rozwiązywali wszyscy reprezentanci indywidualnie, a następnie drugą - polegającą na drużynowym przedstawieniu wcześniej przygotowanej prezentacji na temat wybranego kraju. Nasi uczniowie przygotowali bardzo ciekawą prezentację o Gruzji, która została najwyżej oceniona przez jury, jednak po zsumowaniu punktów za część testową okazało się, że zajęliśmy III miejsce wśród drużyn ponadgimnazjalnych. Serdecznie gratulujemy!

17_02_28_konkurs_03 (57 kB) 17_02_28_konkurs_03 (57 kB) 17_02_28_konkurs_03 (57 kB)