Kolejny raz mieliśmy okazję uczcić pamięć żołnierzy polskiego podziemia antykomunistycznego na II Powiatowych Zawodach Przełajowych z okazji Narodowego Dnia Pamięci „Żołnierzy Wyklętych”.
W Redzie na skraju Trójmiejskiego Parku Narodowego powitało nas słońce i już było wiadomo, że to będą dobre zawody. W tym roku trasa także liczyła 1963 metry długości, ale była dużo łatwiejsza niż w poprzedniej edycji. Dobre oznaczenie kierunku biegu i organizacja pozwoliły na to, że nasza reprezentacja pokonała trasę bez większych trudności. Ponownie nie zawiodła Joanna Popiołek z 3b LO, która z czasem 8 min i 9 sekund jako druga wbiegła na metę. Z uśmiechem stanęła na średnim podium z srebrnym krążkiem zawieszonym na szyi. Jako drużyna zajęliśmy III miejsce spośród pięciu szkół powiatu wejherowskiego. Brawa dla tych, którzy mimo odzywających się w trakcie biegu kontuzji, walczyli niezłomnie i dotarli na metę punktując dla drużyny!
Ekipa „samochodówki” sprawdziła swoje siły przed Indywidualnymi Biegami Przełajowymi i co najważniejsze oddała hołd „Żołnierzom Wyklętym”. Gratulacje młodzieży – tak trzymać!