Dnia 10 marca 2017 r. o godzinie 11.00 blisko 120 uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych wzięło udział w XIII Rejonowym Finale Konkursu Biblijnego, organizowanego przez Akcję Katolicką z Rumi. Naszą Szkołę reprezentowali: Honorata Styn z 2p LO; Barbara Kandziora z 2h LO; Mariusz Waldowski, Michalina Murawska, Urszula Styn z 3h LO.
Pytania konkursowe dotyczyły Ewangelii według św. Mateusza i list św. Jakuba, a także wstępy do obu ksiąg oraz przypisy. Wiele z nich było pytaniami zamkniętymi, pomimo tego nikomu nie udało się zdobyć maksymalnej ilości 62 punktów. Nasi uczniowie także wywalczyli wysokie miejsca, a wśród nich VIII miejsce Barbary Kandziora i X miejsce Honoraty Styn.
Uczniowie klasy 3 hLO zajęli miejsca dalsze, co zapewne jest wynikiem intensywnej nauki związanej z przygotowaniami do egzaminu maturalnego.

17_03_10_konkurs_biblijny_03 (100 kB) 17_03_10_konkurs_biblijny_04 (100 kB) 17_03_10_konkurs_biblijny_05 (100 kB) 17_03_10_konkurs_biblijny_06 (100 kB) 17_03_10_konkurs_biblijny_07 (100 kB)