W piątek 10 marca 2017 r. w siedzibie firmy ZOELLER TECH, w obecności Starosty Wejherowskiego Pani Gabrieli Lisius, odbyło się podpisanie porozumienia o powołaniu kolejnej klasy patronackiej - tym razem w zawodzie MECHATRONIK. Owocna - roczna - współpraca pomiędzy naszą szkołą a zakładem produkującym nowoczesne samochody do utylizacji odpadów pozwoliła na zainicjowanie kolejnego "dualnego kształcenia zawodowego". Tym razem - obok już szkolącego się w Zoeller Tech - ślusarza - mechanika konstrukcji zakład przyjmie na praktykę zawodową uczniów w zawodzie mechatronik.
Uczniowie, którzy odbywają i będą odbywać praktyki zawodowe w tym zakładzie, mają możliwość zdobycia niemieckiego certyfikatu w tym zawodzie, ponadto dzięki motywacyjnemu systemowi płac mogą zarabiać w pierwszej klasie do 400 zł miesięcznie, w drugiej do 600 zł, a w trzeciej klasie do 800 zł.
Porozumienie podpisali: prezes zarządu firmy Zoeller Tech - Pan Rainer Rohler, dyrektor Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie - Pani Anna Wilk oraz dyrektor Kształcenia Zawodowego Polsko-Niemieckiej Izby Przemysłowo-Handlowej - Pani Maria Montowska.

Kolejna klasa patronacka w SamochodówceRelacja Twojej Telewizji Morskiej o podpisanym porozumieniu