Punktualnie o 12:00 wraz z sopockim hejnałem wystartowała kolejna - III już - edycja biegu „Sopocka Wiosna na 5”. Zawodnicy do przemierzenia mieli 5 km trasę z metą przy Ergo Arenie. Wystartowały 423 osoby. Głównym celem tego biegu jest upamiętnienie organizacji przez Sopot Halowych Mistrzostw Świata w Lekkiej Atletyce
Bardzo dobrze spisali się w tym biegu nasi nauczyciele. Monika Rolbiecka zajęła drugie miejsce pokonując ten dystans z rekordem życiowym 0:18:09, natomiast Tomasz Nikrant w swojej kategorii wiekowej zajął 16 miejsce - również z rekordem życiowym 0:19:53. Na trasie spotkaliśmy również naszego absolwenta Grzegorza Kepkę, który z czasem 0:18:52 zajął ósme miejsce w swojej kategorii wiekowej.

FOTO: BiegowySwiat.pl