W sobotę – 11 marca – odbył się żeński turniej piłki siatkowej, w Gdyni przy ulicy Okrzei. Siedem zawodniczek z ZSP nr 4 w Wejherowie postanowiło spróbować swoich sił w wymagających rozgrywkach. Od początku było wiadomo, że na turnieju pojawią się drużyny reprezentujące wysoki poziom i będzie ciężko zajść wysoko. Celem zespołu z Wejherowa było zdobycie cennego doświadczenia przed eliminacjami powiatu wejherowskiego w piłce siatkowej, które zaczynają się 21 marca w Rumi. Reprezentantki „samochodówki” rozegrały trzy, dwusetowe mecze, nie wygrywając niestety oni jednego seta. Jednak mimo przegranej i zajęcia honorowego ostatniego miejsca w turnieju, były zadowolone z własnych postępów i z uczestnictwa w zawodach. Szkołę godnie reprezentowały: Dominika Żak (3b), Laura Lademann (2b), Wiktoria Barzowska (1b), Karolina Drewa (1b), Angelika Górska (1b), Milena Kosznik (1b), Klaudia Langa (1b).
Tak trzymać dziewczyny! Trzymamy za Was kciuki!

17_03_11_turniej_siatkarski_03 (49 kB) 17_03_11_turniej_siatkarski_03 (49 kB)