W dniach 28 lutego oraz 6 i 14 marca 2017 r. odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Koszykówce Dziewcząt. W zawodach wzięło udział 7 zespołów: ZSP nr 4 Wejherowo, ZSP nr 1 Wejherowo, ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP nr 3 Wejherowo, ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 2 Rumia oraz ZSP Reda. Mecze zostały rozegrane systemem każdy z każdym. W pierwszym dniu zawody odbywały się w ZSP nr 2 Wejherowo. Nasze dziewczyny zmierzyły się z ZSP nr 3 Wejherowo oraz ZSP nr 2 Rumia i oba te mecze wygrały, odpowiednio 33:17 oraz 43:15.
Pozostałe dwa dni zawodów zostały rozegrane w ZSP nr 3 Wejherowo. W pierwszym terminie spotkaliśmy się z ZSP nr 2 Rumia i ZSP nr 1 Wejherowo. Oba te mecze były bardzo zacięte i wyrównane. Z Rumią niestety przegraliśmy minimalnie 24:20, praktycznie prowadząc od początku tego spotkania i tylko detale zdecydowały o końcowym wyniku. Natomiast mecz z "Bukową" zaczął się dla nas bardzo słabo, bo po pierwszych minutach przegrywaliśmy 6:0, i to podziałało na dziewczyny jak przysłowiowy kubeł zimnej wody. Bardzo szybko zaczęły odrabiać straty i w konsekwencji czego przed zakończeniem tego zaciętego meczu wyszliśmy na prowadzenie 22:20, lecz to nie był koniec emocji - bo dziewczyny z "Bukowej" rzutem rozpaczy doprowadziły do remisu 22:22 i do dogrywki. W dogrywce pokazaliśmy większą dojrzałość i wygraliśmy 29:24.
Natomiast w ostatnim dniu pozostały nam do rozegrania pojedynki z ZSP Reda i ZSP nr 2 Wejherowo. Zarówno pierwszy jak i drugi mecz dziewczyny rozstrzygnęły na swoją korzyść z "Elektrykiem" 34:14, natomiast z Redą 26:19, co w rezultacie innych wyników - ostatecznie dało nam to zaszczytne drugie miejsce w powiecie wejherowskim.
Naszą szkołę reprezentowały: Karolina Drewa, Angelika Górska, Milena Kosznik, Klaudia Langa, Agnieszka Schmidt, Domnika Żak, Laura Lademann, Karolina Lesner, Honorata Styn, Paulina Juszczak, Wiktoria Dampc. Gratulujemy

Drużyna
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Punkty Miejsce