Dnia 18 marca 2017 r. odbyła się XVIII Olimpiada Techniki Samochodowej pod patronatem redakcji „Auto Moto Serwis” oraz „Wydawnictwa Komunikacji i Łączności”. II etap olimpiady przeprowadzony był w Warszawie na Wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej, polegał na rozwiązaniu 40 pytań testowych obejmujących wiedzę podstawową (w tym: elementy matematyki i fizyki, materiałoznawstwo, rysunek techniczny maszynowy, techniki wytwarzania, podstawy budowy maszyn) oraz wiedzę specjalistyczną (budowa, diagnozowanie, naprawa i eksploatacja pojazdów samochodowych) z uwzględnieniem zasad ochrony środowiska i przepisów bhp. W półfinale olimpiady uczestniczyło 465 uczniów.
Naszą szkołę reprezentowali: Maciej Grzenkowicz (118 miejsce), Adam Mrówka (282 miejsce) i Kamil Grinholc (343 miejsce)).

17_03_18_ots_03 (84 kB) 17_03_18_ots_03 (84 kB) 17_03_18_ots_03 (84 kB) 17_03_18_ots_06 (161 kB)