ONICO Półmaraton Gdynia zmotywował w zimną marcową niedzielę aż 6 tysięcy biegaczy! Ale zawody nie odbyłyby się gdyby nie Ci, którzy pracują z drugiej strony w cieniu startujących.
Mowa tutaj o wolontariuszach, którzy dbają o bezpieczeństwo, obsługę, wyżywienie... właściwie o wszystko to, bez czego półmaraton nie mógłby się odbyć. Dodatkowo kibicują na trasie i wspierają zawodników i to wszystko z dobrego serca. Ekipa z „samochodówki” w tym roku miała bardzo ważne zadanie na bulwarze nadmorskim w Gdyni. Należało do nas zamknięcie i odznaczenie trasy, dodatkowo pilnowanie zdrowia i bezpieczeństwa, gdzie Nasza młodzież spisała się wzorowo. Możemy być dumni z postawy ekipy oraz z tego, że mimo niesprzyjającej pogody z uśmiechami, doskonale wykonywali swoje obowiązki. Szczera wdzięczność wracających po biegu zawodników, była dla nas najlepszą nagrodą, dlatego postanowiliśmy zostać anonimowi – jako cienie wśród biegaczy.

Wyniki naszych reprezentantów i absolwentów:
Imię i nazwisko
Klasa
Czas
Miejsce w kat. wiekowej
Monika Rolbiecka
nauczycielka 01:21:39 5
Maria Maj-Roksz
nauczycielka 01:36:22 25
Katarzyna Konkel
Absolwentka 01:39:36 37
Małgorzata Lange