W poniedziałek 27 marca 2017 roku po raz 14. rozdane zostały certyfikaty języka niemieckiego na poziomie B1. Uczniowie klasy 2e oraz uczennica klasy 1e LO Agata Maliszewska dwa tygodnie wcześniej przystąpili do egzaminu Goethe Zerifikat B1. Po tygodniu nerwów i nieprzespanych nocy przyszły długo wyczekiwane wyniki - 100% zdawalność. Uzyskane przez „młodych germanistów” wyniki przeszły nasze najśmielsze oczekiwania. Paweł Maliszewski uzyskał 100% z każdej części egzaminu i jako pierwszy w historii szkoły uzyskał tak wspaniały wynik. Jednym punktem pokonał swoją młodszą siostrę Agatę - uczennicę klasy 1e LO. Gratulacje należą się jednak wszystkim uczniom. Tylko oni wiedzą ile pracy i wysiłku kosztowało ich osiągnięcie tak wysokiego poziomu znajomości języka niemieckiego po zaledwie półtorarocznej nauce.
Gratulacje należą się również nauczycielkom, które przygotowały uczniów do egzaminu. Uroczystość uświetnił swoją osobą pan Wojciech Rybakowski - etatowy członek Zarządu Powiatu Wejherowskiego, który wraz z panią Dyrektor Anną Wilk wręczył uczniom ich wymarzone certyfikaty. Nad przebiegiem uroczystości czuwała klasa 1e, która przygotowała dla swoich starszych kolegów i koleżanek tzw. „ucztę dla ducha”. Wystąpiły Karolina Dampc, Zosia Roszman, Zuzanna Milewska oraz goście z Belgii. Na koniec wszyscy uczniowie klasy 1e wspólnie zaśpiewali utwór „Fliegerlied”.
Gratulujemy i życzymy powodzenia w przyszłym roku na egzaminie Goethe Zertifikat C1.

Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… Goethe Zertifikat B1 rozdane… 17_03_27_certyfikaty_03 (95 kB) 17_03_27_certyfikaty_03 (95 kB)