Za nami kolejne Mistrzostwa Szkoły w Bowlingu. Ta rekreacyjna odmiany gry w kręgle przyciągnęła dziś do wejherowskiego klubu Olimp trzynastu amatorów „kulania”. Celem zawodów było wyłonienie reprezentacji szkoły na zbliżające się Mistrzostwa Powiatu. Atmosfera zaciętej rywalizacji, jak to bywa na zawodach, nie była jednak wyczuwalna. Dobra zabawa, uczniowska integracja, wzajemne gratulacje po każdym udanym rzucie – tak w skrócie można opisać dzisiejsze spotkanie.
Całej trzynastce, która poświeciła pozalekcyjny czas na rekreację, należą się wielkie brawa, a tym, którzy przy okazji ujawnili (lub ponownie udowodnili) swój talent- szczególne gratulacje.
Po zakończeniu dwóch rund (40 rzutów) przez dziewczęta i trzech rund (60 rzutów) w przypadku chłopców klasyfikacja przedstawia się następująco:

Dziewczęta Chłopcy
I miejsce
Karolina Ehrlich (3b LO) - 236 punktów
Wiktor Wolszon (3b LO)- 442 punkty
II miejsce
Irena Gaffke (3h LO) - 182 punkty
Jakub Andruszewski (4aT) - 424 punkty
III miejsce
Michalina Dopke (1e) - 175 punktów
Patryk Zajk (1b LO) - 387 punkty

Ponadto bawili się dziś z nami: Karina Lubiewska (1e LO), Roksana Milosz (1m LO), Paulina Górkowska (1m LO), Joanna Labudda (3h LO), Marta Dawidowska (3h LO), Bartosz Szczypior (2p LO), Jakub Baranowski (2b LO).

17_03_29_bowling_04 (69 kB) 17_03_29_bowling_05 (69 kB) 17_03_29_bowling_07 (69 kB) 17_03_29_bowling_08 (69 kB) 17_03_29_bowling_09 (69 kB)