W ubiegły czwartek 23 maca od meczów eliminacyjnych rozpoczęły się Mistrzostwa Powiatu w Piłce Siatkowej Chłopców, z których dwie drużyny awansowały do finałów. Podczas eliminacji, które odbyły się na sali ZSP 3 w Wejherowie reprezentacja naszej szkoły pewnie pokonała gospodarza (2-1), oraz NSRR Wejherowo (2-0) i bez porażki awansowała do finału.
Finał Mistrzostw powiatu odbył się w „Elektryku” w dniach 28-29 marca 2017 r. Do decydujących meczy przystąpiło sześć najlepszych drużyn. Po pierwszym dniu nasza reprezentacja nadal była niepokonana. Wygrała pewnie z ZSP 2 z Rumi (2-0), oraz po bardzo zaciętym i emocjonującym meczu pokonała w ZSP 1 z Rumi (2-1). Początek drugiego dnia finałów nie był dla nas szczęśliwy, zagraliśmy poniżej poziomu i umiejętności, jakie dotychczas prezentowaliśmy, przegrywając wyraźnie z drużyną ZSP 1 z Wejherowa (2-0), co skomplikowało naszą sytuację przed ostatnim meczem.
Pojedynek z faworytem zawodów ZSP 2 Wejherowo musieliśmy wygrać bez straty seta, aby myśleć o zwycięstwie w całym turnieju. Pomimo ogłuszającego dopingu dla obu drużyn, jakiego sala w „Elektryku” nie pamięta, pokonaliśmy gospodarzy tylko 2-1 i zabrakło nam jednego seta do pierwszego miejsca. Ostatecznie zespół „Samochodówki” ,który przez ostatnie dwa lata był niepokonany zakończył tym razem zawody na drugim miejscu. Gratulujemy i życzymy sukcesów w przyszłym roku.
Skład drużyny: Maciej Baborowski, Damian Bieszk, Bartosz Brejski, Dominik Klein, Dawid Lasek, Kamil Martyka, Patryk Miotk, Adam Patelewski, Szymon Rogksz, Wiktor Wolszon.