Każdej wiosny wszyscy ci, którzy kochają poezję, spotykają się na eliminacjach rejonowych OKR. W tym roku miały one miejsce 30 marca 2017 roku. Wśród uczestników byli nasi uczniowie: Izabela Baranowska, Katarzyna Fusowska, Paulina Górkowska, Barbara Kandziora, Aleksandra Łasińska, Martyna Wielewicka oraz Mariusz Waldowski i Paweł Semarau. Recytowali teksty ulubionych poetów i prozaików, śpiewali te utwory, które wyrażają Ich samych lub te, które są Im szczególnie bliskie.
Swoją prezentacją jury przekonał Mariusz Waldowski, który otrzymał I nagrodę i rekomendację do konkursu wojewódzkiego w kategorii recytacja. W kategorii poezja śpiewana, podobnie jak w zeszłym roku, I nagrodę i również rekomendację do konkursu wojewódzkiego uzyskała reprezentująca Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - nasza absolwentka - Aleksandra Łasińska, której akompaniował Paweł Semrau.
Wszyscy gratulujemy Im sukcesu i życzymy powodzenia w Gdyni. Jednocześnie zarówno zwycięzcom, jak i pozostałym artystom dziękujmy za wrażliwość, talent i piękny umysł, bowiem wszystkie prezentacje były dla nas źródłem wielu wzruszeń.
Barbara Malawska

17_03_30_recytacja_03 (104 kB) 17_03_30_recytacja_03 (104 kB) 17_03_30_recytacja_03 (104 kB) 17_03_30_recytacja_03 (104 kB) 17_03_30_recytacja_03 (104 kB) 17_03_30_recytacja_03 (104 kB)