W piątek, 31.03.2017 r., odbyło się ostatnie spotkanie w ramach rozgrywek Wejherowskiej Ligi Tytanów. I w tym roku szkolnym nasze dziewczęta zostały zgłoszone do udziału w zawodach. Liczba chętnych do gry pozwoliła nawet na utworzenie dwóch drużyn. Dzięki temu wszystkie piłkarki miały więcej okazji do doskonalenia swoich umiejętności oraz zdobywania cennego doświadczenia. Rywalkami były dziewczęta z „Elektryka”, „Bukowej”, z Samorządowego Gimnazjum z Bolszewa oraz „Babeczki”- drużyna, w której wystąpiły m.in. nasze zeszłoroczne absolwentki.
16 rozegranych meczy, 343 strzelone bramki, 240 bramek straconych – tak w liczbach przedstawić można przebieg naszych piątkowych zmagań w ZSP 2 w Wejherowie. W rozgrywki zaangażowało się 21 uczennic „Samochodówki”. Niestety, pierwsze miejsce na podium musiały oddać drużynie „Babeczek”.
Cieszy fakt, że piłka ręczna przyciąga coraz więcej chętnych. Cieszy fakt, że pasja do szczypiorniaka zaszczepiona u dziewcząt jeszcze w gimnazjum może być rozwijana, gdy są uczennicami szkół ponadgimnazjalnych a także po ich ukończeniu. Za tą możliwość serdecznie dziękujemy wejherowskim Tytanom – organizatorom rozgrywek i już zgłaszamy gotowość do gry w kolejnym sezonie.

Końcowa klasyfikacja
ZESPÓŁ
PUNKTY MIEJSCE
Babeczki
17 I
Samochodówka 2
16 II
Samochodówka 1
11 III
LO 1 Bukowa
8 IV
SG Bolszewo
4 V
ZSP 22 Elektryk
2 VI

W reprezentacji Samochodówki wystąpiły: Dominika Żak 3b LO, Kornelia Formella 3b LO, Luiza Kass 3b LO, Laura Lademann 2b LO, Kinga Styn 2b LO, Klaudia Dominik 2b LO, Magdalena Siry 2b LO, Kornelia Szymańska 2b LO, Anna Miszka 2b LO, Karolina Lesner 2p LO, Milena Kosznik 1b LO, Marcela Majewska 1b LO, Angelika Górska 1b LO, Klaudia Langa 1b LO, Karolina Drewa 1b LO, Paulina Stenka 1b LO, Wiktoria Dampc 1b LO, Klaudia Smuga 1b LO, Zuzanna Okoń 1e LO, Kornelia Ogórkiewicz 1e LO, Katarzyna Herold 1aFT.