W środę, 5 kwietnia 2017 r., w siedzibie Pomorskiej Izby Rzemieślniczej Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku odbyły się eliminacje do XVII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Zasadach Bezpieczeństwa i Higieny Pracy dla uczniów z zakładów rzemieślniczych. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy 1b ZSZ: Mateusz Miotk oraz Konrad Kościelski pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych. Eliminacje były dwuetapowe. W pierwszej części uczestnicy pisali przez godzinę test, składający się z 50-ciu pytań dotyczących zagadnień BHP i Prawa Pracy. W drugiej 6-ciu najlepszych uczestników zdawało ustny egzamin przed Komisją. W wyniku przeprowadzonych eliminacji wyłoniono dwóch zwycięzców, którzy będą reprezentować nasz region w ogólnopolskim finale Konkursu, który odbędzie się w Warszawie. Mateusz i Konrad nie znaleźli się w finale eliminacji, ale zajęli wysokie miejsca. Gratulujemy im udanego udziału i godnego reprezentowania naszej szkoły.

17_04_05_bhp_03 (155 kB)