Dnia 5 kwietnia na Stadionie MOSiR w Redzie odbyły się Drużynowe Biegi Przełajowe. Wcześniej zawody opierały się tylko o indywidualna rywalizację. W tym roku znaczenie miał wynik także całej drużyny. Sześć dziewcząt i sześciu chłopców reprezentowało naszą szkołę na dystansach: 1440 m – dziewczęta i 2360 m – chłopcy.
Wśród dziewcząt najlepiej pobiegła Joanna Popiołek z 3b LO, jednak zabrakło jej 5 metrów do brązowego krążka, wbiegła na metę czwarta z czasem równo 6 minut. Zaraz za nią z czasem 6 min 10 sekund wbiegła Agata Maliszewska z klasy 1e LO, zajmując piątą lokatę. Kolejne zawodniczki „samochodówki” zajęły miejsca poza pierwszą dziesiątką, niemniej dając z siebie wszystko. Skład złotej drużyny dziewcząt: Joanna Popiołek 3b LO, Kornelia Formella 3b LO, Ewelina Semak 3e LO, Agata Maliszewska 1e LO, Klaudia Smuga 1b LO, Natalia Bolin 1b LO; rez. Monika Marczykowska 2b LO i Oktawia Lewicka 2b LO.
Dopiero dzisiaj otrzymałyśmy sprawozdanie z Drużynowej Klasyfikacji i nareszcie po długim czasie mamy zwycięstwo!!! Brawo dziewczyny, będziemy za Was trzymać kciuki na Finałach Wojewódzkich, które odbędą się 24 kwietnia w Człuchowie.
Wśród chłopców najbardziej wyróżnił się Maciej Cymann z 3e LO zajmując 7 miejsce. Pozostali reprezentanci byli niestety za późno na mecie aby wywalczyć drużynowo dobre miejsce. Ostatecznie zajęli 5 miejsce.