W dniach od 4 do 6 kwietnia 2017 r. uczniowie klas fototechnika wyjechali na wycieczkę do Łodzi, której celem był udział w wernisażu Wystawy Fotograficznej, który odbył się podczas XVII Festiwalu Nauki Techniki i Sztuki w holu budynku Wydziału Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego. Tematem konkursu fotograficznego była: ”Geografia – proces, forma, obiekt”
Na konkurs wpłynęło 410 prac. Miło nam poinformować, że Jury w składzie: Sławomir Grzanek – Prezes Łódzkiego Towarzystwa Fotograficznego – przewodniczący Jury; Elżbieta Papińska – Prodziekan Wydziału Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego; Renata Stadnik – Członek Zarządu Związku Polskich Fotografów Przyrody postanowiło przyznać naszemu uczniowi, Mateuszowi Staneckiemu II miejsce w kategorii OBIEKTY ANTROPOGENICZNE. Mateuszowi nagrodę wręczali prof. Tadeusz Marszał, dr hab. Piotr Czubla oraz dr hab. Joanna Petera-Zganiacz. Serdecznie gratulujemy!
Pozostały czas spędziliśmy na plenerach fotograficznych.

17_04_06_lodz_03 (107 kB) 17_04_06_lodz_04 (117 kB)