W dniu 07.04.2017 r. w Rumi odbyły się eliminacje do Mistrzostw Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w piłce nożnej sześcioosobowej. Eliminacje zostały podzielone na dwie grupy. Z każdej grupy do turnieju finałowego, który odbędzie 19.04.2017 r. na obiektach "SALOSU" w Rumi awansowały dwie drużyny z największą ilością punktów. W naszej grupie zagrały zespoły: ZSP z Redy, NSR z Wejherowa oraz ZSP 1 z Rumi.
W pierwszym meczu spotkaliśmy się z zespołem ZSP z Redy. Mecz ten od samego początku był bardzo zacięty i twardy. Mimo minimalnej przewagi przegraliśmy ten trudny mecz 3-2. W drugim meczu zmierzyliśmy się z drużyną NRS z Wejherowa, przewaga nasza była duża i pewnie wygraliśmy 2-1. W ostatnim meczu tego dnia przyszło nam zagrać z ZSP 1 z Rumi. Mecz był wyrównany, lecz to Rumia okazała się lepsza i wygrała 2-1.
Po jednym zwycięstwie i dwóch porażkach niestety nie udało nam się awansować do finału. Naszą szkołę reprezentowali: Maciej Kożyczkowski ,Michał Kożyczkowski, Tomasz Jeżowski,Daniel Miszkowski, Maciej Potrykus, Patryk Gruba, Eryk Robakowski, Piotr Bianga, Marcin Stępień.