W dniu 7 kwietnia 2017 r. odbył się XXIII Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej. Od kilku lat finał tego turnieju odbywa się podczas Targów Motoryzacyjnych w Poznaniu. Wczesnym rankiem wyjechaliśmy w składzie: Maciej Grzenkowicz 4a TPS, Adam Mrówka 3a TPS i Krzysztof Lesner 3a TPS. O godz. 11.00 rozpoczęła część pisemna, wyniki wyświetlono o godz. 14.00 niestety tylko 10 najlepszych z danej grupy w tej grupie nie było naszych uczniów (około 170 uczestników z całej polski). Gdy wyjeżdżaliśmy z Targów Poznańskich nie było listy z wynikami naszych uczniów. Myśle, że z rok będzie lepiej?
Wyniku pojawiły się dopiero 25 kwietnia. Na 165 sklasyfikowanych uczniów technikum Maciej Grzenkowicz zajął 56 miejsce, Adam Mrówka - 72 miejsce, a Krzysztof Lesner - 76 miejsce. W rankingu szkół na 61 sklasyfikowanych nasza szkoła zajęła 25 miejsce.

17_04_07_tws_03 (60 kB)