Bieg Piaśnicki to nie tylko okazja do sprawdzenia wiosennej formy - lecz przede wszystkim sportowy sposób na oddanie hołdu tym, którzy tam polegli. Dlatego w tak licznym uczniowsko-nauczycielskim gronie stawiliśmy się na starcie przy Bramie Piaśnickiej, by zmierzyć się z trudami 10-cio kilometrowej trasy do samych grobów piasnickich. Udało nam się przy okazji wywalczyć kilka czołowych lokat. Tytuł najszybszej dziewczyny w kategorii dziewcząt do lat 19-tu obroniła Joanna Popiołek. Pani Monika Rolbiecka jak przed rokiem również stanęła na drugim miejscu podium w klasyfikacji open pań.
Bieg Piaśnicki był biegiem inauguracyjnym rozpoczynającym rywalizację w cyklu "Kaszuby Biegają", która potrwa aż do października. Zawodnicy co kilka tygodni będą mieli okazję wystartować w najurokliwszych miejscach naszej małej ojczyzny, ścigając się na dystansach od 10 km do półmaratonu. Kolejny bieg już 29 kwietnia w Kartuzach. Poniżej wyniki naszych reprezentantów.

Imię i Nazwisko
Klasa Czas Miejsce w kategorii wiekowej