W sobotę 8 kwietnia w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie odbyła się VIII edycja Powiatowej Olimpiady Języka Angielskiego WEJHERIADA 2017. Dla większości uczestników była to próba generalna tuż przed egzaminem maturalnym z języka angielskiego. Celem konkursu było także wyłonienie najlepszych uczniów w powiecie wejherowskim. W olimpiadzie wzięło udział 67 uczniów z sześciu szkół ponadgimnazjalnych, 35 zakwalifikowało się do III etapu, natomiast 16 do finału - egzaminu ustnego. Poziom był bardzo wysoki wysoki. Nasi uczniowie zajęli miejsca w finałowej piątce.
Wśród laureatów znaleźli się także uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie, Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi oraz Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Redzie, których komisja nagrodziła za najlepszy wynik w danej placówce szkolnej.
Konkurs odbył się dzięki środkom otrzymanym od Starostwa Powiatowego w Wejherowie, wieloletniej współpracy z Wydawnictwem Macmillan i Oxford University Press oraz z innymi nauczycielami języka angielskiego szkół ponadgimnazjalnych powiatu wejherowskiego.

MIEJSCA NASZYCH UCZNIÓW
Miejsce