„Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami,
by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
- Thomas Jefferson

Na boisku wejherowskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera po raz 4 rozegrano mecz piłki nożnej pomiędzy drużyną złożoną z absolwentów technikum, a nauczycielami i uczniami samochodówki. Pomimo niesprzyjającej aury trybuny boiska sportowego wypełnione były po brzegi 
Przez pierwsze kilka minut sytuacja na boisku wydawała się nieciekawa. Mecz przebiegał w spokojnej atmosferze. Żadnej podbramkowej akcji. W końcu piłkę przejęła drużyna uczniów. Dośrodkowali, przybliżali się coraz bardziej do pola karnego przeciwników….. Piłka nabrała niespodziewanej rotacji i wpadła do bramki tuż obok zaskoczonego Macieja Skoka. Jednak już po kilku minutach nauczyciele doprowadzili do remisu. Mecz był niezwykle wyrównany i zakończył się wynikiem 5:5, co oczywiście nie było najważniejsze.
Żywiołowo mecz komentował pan Łukasz Maj. Podziękowania należą się również sędziemu, panu Stefanowi Machalińskiemu. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu Marcina Nowickiego udało się pozyskać do gry Dj Decksa. Naszą akcję wsparli również: Peja i Ry 23, Krzysztof Paradis i firma Atlas, która była sponsorem koszulek. Podziękowania należą się również Marcinowi Różalskiemu i Heronowi, którzy przekazali kilka ciekawych gadżetów.
Jednak największe słowa uznania kierujemy do absolwentów: Marcina Nowickiego, Dawida Kowalskiego, Dawida Łagi, Tomasza Czepka, Adama Mikuty, Mariusza Pionka, którzy niezmiennie od 4 lat pomagają organizować mecze charytatywne.
Dziękujemy drużynie nauczycieli, bez których wydarzenie nie mogłoby się odbyć: wicedyrektorowi Cezaremu Lewandowskiemu, Maciejowi Skokowi, Adamowi Dudzie, Maciejowi Sysce, Krystianowi Rychertowi, Tomaszowi Nikrantowi, Sławomirowi Szmudzie, ks. Piotrowi Beleckiemu oraz uczniom: braciom Kożyczkowskim, Hubertowi Bogackiemu, Kasjuszowi Podolakowi, Oskarowi Bergmanowi, Erykowi Robakowskiemu, Adrianowi Paszkiemu i Maciejowi Potrykusowi.
Mecz dostarczył wielu radości, ale przede wszystkim był pretekstem, aby pomóc ciężko chorej Oliwii. Dzięki wielkim serduchom obu drużyn i całej społeczności szkolnej udało się zebrać prawie trzy tysiące złotych.
Za przybycie i okazaną pomoc finansową dziękujemy również naszym gościom: panu Wojciechowi Rybakowskiemu – Etatowemu Członkowi Zarządu Powiatu Wejherowskiego, Rafałowi Szlasowi - Radnemu Miasta Wejherowa oraz byłemu rugbyście Arki Gdynia - Zbigniewowi Rybakowi.

Dziękujemy - Anna Guziuk, Wioletta Sokół