Wyłoniona podczas szkolnych eliminacji reprezentacja Samochodówki w czwartek, 20. kwietnia 2017 r. wzięła udział w XI Powiatowych Indywidualnych i Drużynowych Mistrzostwach Powiatu w Bowlingu. Zawody rozegrane zostały tradycyjnie w wejherowskim klubie Olimp. Do udziału zgłosiło się sześć szkół, każda reprezentowana przez 4-osobową drużynę dziewcząt i 4-osobową drużynę chłopców.
Uczestnicy walczyli o punkty w dwóch rundach (40 rzutów). Po pierwszej zarówno dziewczęta jak i chłopcy zajmowali trzecie miejsce na podium, przy czym chłopcom do miejsca pierwszego brakowało zaledwie 3 punktów! Druga runda była zdecydowania słabsza… Nie wychodziło tak, jak byśmy chcieli, ale przeciwnikom szło jeszcze gorzej. Końcowy wynik był jednak dla nas satysfakcjonujący:

Klasyfikacja drużynowa:
Miejsce
Dziewczęta Chłopcy
I
ZSP3 WEJHEROWO ZSP4 WEJHEROWO
II
ZSP4 WEJHEROWO ZSP3 WEJHEROWO
III
ZSP2 WEJHEROWO ZSP2 RUMIA

W barwach Samochodówki wystąpili: Agnieszka Schmidt 1b LO, Michalina Dopke 1e LO, Irena Gaffke 3h LO, Karolina Ehrlich 3b LO, Patryk Zajk 1b LO, Jakub Baranowski 2b LO, Wiktor Wolszon 3b LO, Jakub Andruszewski 4aT.
Oprócz pucharów i medali za zajęcia I i II miejsca w klasyfikacji drużynowej, nasi uczniowie odebrali pamiątkowe medale za osiągnięcia indywidualne.

Klasyfikacja indywidualna:
Miejsce
Dziewczęta Chłopcy
I
Dominika Gruba ZSP 3 Wejherowo (277p) Wiktor Wolszon ZSP 4 Wejherowo (288p)
II
Ewelina Lesnau ZSP 2 Wejherowo (247p) Jakub Andruszewski ZSP 4 Wejherowo (269p)
III
Karolina Ehrlich ZSP 4 Wejherowo (238p) Dominik Machowski ZSP 3 Wejherowo (252p)

Cała trójka po raz ostatni reprezentowała Samochodówkę. Pozostaje nam życzyć im sukcesów podczas towarzyskich spotkań i… rozpocząć poszukiwania ich godnych następców.