Dnia 21 kwietnia w naszej szkole odbył się egzamin języka niemieckiego Goethe Zertifikat C1, któremu czoła stawiło 13 uczniów klasy IIIe LO (Euroklasy). Jest to jeden z najtrudniejszych testów sprawdzających wszystkie cztery sprawności językowe (czytanie, słuchanie, pisanie oraz mówienie), dlatego tego dnia nie brakowało emocji zarówno wśród zdających jak i trzymających za nich kciuki pod salą egzaminacyjną. Dzięki zaangażowaniu egzaminatorek z Goethe Institut już wiadomo, że w najbliższy piątek swoje certyfikaty odbiorą wszyscy, którzy przez prawie pięć godzin wykazywali się swoją biegłą znajomością języka niemieckiego. Gratulujemy: Sebastianowi Arendt, Ewelinie Bojka, Zuzannie Cymann, Angelice Kąkol, Adriannie Kozłowskiej, Michałowi Mielewczykowi, Dominice Miotke, Malwinie Okroj, Paulinie Selonke, Ewelinie Semak, Paulinie Stenka, Szymonowi Wandtke oraz Igorowi Wieżel.

17_04_21_c1_03 (776 kB)