W dniu 25 kwietnia 2017 roku (wtorek) po raz dwunasty Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 w Gdańsku zorganizowało Wojewódzki Konkurs "Najlepszy w Zawodzie". Do etapu wojewódzkiego zakwalifikowało się dziesięciu uczestników z szkół o profilu elektrycznym i piętnastu z branży mechanicznej, reprezentujący łącznie czternaście placówek oświatowych z naszego województwa.
W tym roku wśród finalistów znalazło się dwóch uczniów Naszej szkoły Szymon Groth i Bartłomiej Maciszka z klasy 4 bT. Nasi reprezentanci zmierzyli się z zadaniem polegającym, na wykonaniu elementu maszynowego - docisku do uchwytu obróbczego, na podstawie rysunku wykonawczego. Po zaciętej rywalizacji drugie miejsce w konkursie zajął Bartłomiej Maciszka.
Na zakończenie wypada złożyć gratulacje wszystkim uczestnikom i podziękowania gospodarzom za sprawną organizacje zawodów.

17_04_25_najlepsi_w_zawodzie_05 (65 kB) 17_04_25_najlepsi_w_zawodzie_05 (65 kB) 17_04_25_najlepsi_w_zawodzie_05 (65 kB) 17_04_25_najlepsi_w_zawodzie_05 (65 kB) 17_04_25_najlepsi_w_zawodzie_03 (88 kB)