27.04.2017 r, odbył się II etap konkursu wiedzy o Traktatach Rzymskich organizowany przez Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Gdańsk. W finale konkursu wystąpiło 19 osób wyłonionych z eliminacji szkolnych, w tym dwoje naszych uczniów Bartek Szczypior i Maciej Okroj z klasy 2p LO. W finale uczniowie mieli do napisania esej na temat „Europa po Traktatach Rzymskich” oraz wykazać się wiedzą na temat początków funkcjonowania Wspólnoty Europejskiej. Wyniki zostaną ogłoszone 7 maja, a 9 maja podczas uroczystej gali wręczone zostaną nagrody: za I miejsce wyjazd do Brukseli na zaproszenie posła do Parlamentu Europejskiego Janusza Lewandowskiego, za II miejsce tablet, zaś za III miejsce czytnik e-booków. Trzymamy kciuki za naszych reprezentantów.
Wyniki poznaliśmy 4 maja 2017 r. Bartosz Szczypior zajął 5 miejsce, zaś Maciej Okroj uplasował się na miejscu 10. Gratulujemy!!!

17_04_27_traktat_rzymski_03 (77 kB) 17_04_27_traktat_rzymski_05 (75 kB) 17_04_27_traktat_rzymski_04 (72 kB)