Dnia 27.04.2017 r. w naszej szkole odbył się już po raz dziesiąty Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera. Konkurs rozpoczął się testem z wiedzy ogólnej z chemii. Trzy najlepsze drużyny 3-osobowe przeszły do kolejnych etapów, które pozwoliły wyłonić zwycięzców konkursu. Turniej prowadzili uczniowie z klasy IIb LO. Laureaci otrzymali nagrody książkowe ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Wejherowie. Pierwsze miejsce zdobyła drużyna z Gimnazjum nr 1 w Wejherowie w składzie: Wiktoria Nawrocka, Agnieszka Wiśniewska, Wojciech Zarychta. Drugie miejsce zdobyła drużyna z Gimnazjum nr 3 w Wejherowie w składzie: Klaudia Mielke, Oliwia Base, Aleksandra Łoś. Trzecie miejsce zajęła drużyna z Samorządowego Gimnazjum w Bolszewie w składzie: Tomasz Gajewski, Łucja Lesner, Marlena Płotka. Zwycięzcom gratulujemy!