Aż 38 uczniów naszej szkoły wzięło udział w Mistrzostwa Powiatu w Indywidualnej Lekkiej Atletyce, które odbyły się 24.05.2017 r. na terenie MOSiR Reda oraz obiektach ZS nr 1 w Redzie. Mieliśmy swoich reprezentantów w każdej z 11 konkurencji: 6 biegowych i 5 technicznych.
Wróciliśmy z 15 medalami (8 srebrnych i 7 brązowych) i choć, chyba pierwszy raz od wielu, wielu lat, nie zdobyliśmy ani jednego złotego krążka, rezultat końcowy cieszy. Każdy z naszych zawodników, który zajął miejsce w pierwszej dziesiątce, zdobył cenne punkty dla „Samochodówki”. Ich suma dała dziewczętom zwycięstwo w klasyfikacji drużynowej. Chłopcy natomiast, tak jak w zeszłym roku, musieli uznać przewagę rywali z ZSP nr 1 w Rumi. Po dodaniu punktów dziewcząt i chłopców ponownie możemy pochwalić się drugim miejscem w klasyfikacji drużynowej szkół. Brawo!
Na szczególne wyróżnienie zasłużyli: Patryk Adamus oraz Patryk Gruba. To oni stawali na podium aż trzy razy. Zdobyli maksymalną liczbę medali, jaką mogli, bo zgodnie z regulaminem, w nie więcej niż w dwóch konkurencjach indywidualnych i w biegu sztafetowym może wystartować jeden zawodnik.
Wyniki naszych reprezentantów przedstawiają się następująco:

Dziewczęta
Kornelia Ogórkiewicza - 1e LO
Karolina Drewa - 1b LO
Oktawia Lewicka - 3b LO
""Sztafeta Patryka” ;-)Srebrny medal chłopców:
Patryk Adamus - 2aT
Patryk Szmidt - 2cZ