XVIII Turniej imienia naszego patrona jest już za nami. W piękny majowy piątek rywalizowało ze sobą 7 szkół naszego powiatu. W części teoretycznej tym razem pojawiły się zagadnienia dotyczące powiatu na starych fotografiach. Literaturę uważnie studiował nasz uczeń Krzysztof Białk z klasy I p, zajmując indywidualnie pierwsze miejsce w tej części. Tuż za nim uplasował się reprezentujący ZSP nr 2 w Wejherowie - Wojciech Skierka i z tą samą liczbą punktów Klaudia Sałek z ZSP nr 1 w Rumi.
Po zaciętej sportowo- artystycznej części konkursu (przygotowanej przez nauczycieli w-f) drużyna naszej szkoły w składzie: Krzysztof Białk, Patryk Hirth, Kacper Gawin i Mateusz Wysokiński z klasy Ip LO utrzymała prowadzenie i po 12 latach przerwy ponownie zdobyła puchar swojego patrona. Drugie miejsce drużynowo zajęło Liceum nr 1 w Wejherowie, a trzecie ZSP nr 2 w Wejherowie. Naszym konkurentom szczerze gratulujemy pięknej rywalizacji do ostatniego tchu i mamy nadzieję, że jak zawsze dobrze się bawili, a za rok będą jak zawsze wielkim wyzwaniem. Nasza radość i duma nie miała końca jeszcze na paradzie szkolnej, bo zwycięstwo ciężko zdobyte cieszy najbardziej. Drużynie gratulujemy, a wszystkim, którzy przygotowywali konkurs i autorowi pytań Panu Andrzejowi Januszowi bardzo dziękujemy.
Do zobaczenia za rok!