W miniony weekend (27-28 maja) w Liverpoolu odbyły się Mistrzostwa Amatorskich Zespołów w Piłkę Ręczną. Wystąpiła w nich jedna z „naszych” - Asia Kwiatkowska. Wraz z koleżankami z Gdańska i dwiema na stałe mieszkającymi w Wielkiej Brytanii zgłosiła chęć udziału, obok 9 innych zespołów damskich (8 angielskich i jednego z Norwegii) i 12 męskich (m. in. z Holandii i Niemiec).
Drużyny kobiet podzielone zostały na 2 grupy i, jak się później okazało, to właśnie zespoły z grupy, w której znalazła się polska drużyna, spotkały się w finale. Norweżki po raz pierwszy od 4 lat musiały oddać tytuł mistrzyń, po jednobramkowej przegranej z jedna z angielskich drużyn. Polski zespół zakończył zawody na 5. miejscu. Z finalistkami przegrały dokładnie takim samym wynikiem - 8:12.
„Fantastyczna przygoda” ;- tak w dwóch słowach streściła nam udział w mistrzostwach w Liverpoolu nasza zawodniczka.

17_05_28_liverpool_03 (94 kB) 17_05_28_liverpool_03 (94 kB)