Już po raz kolejny (piąty raz) nasza szkoła uczestniczyła w Powiatowych Targach Zawodowych, których gospodarzem w tym roku był ZSP nr 3 w Wejherowie. Nasi zawodowcy, jak zwykle, stanęli na wysokości zadania. Samochodziarze zajęli dosyć sporą przestrzeń, prezentując nasze oryginalne pojazdy na zewnątrz budynku. Odwiedzający gimnazjaliści mieli okazję podziwiać nasze maszyny, zasiąść za sterami, a nawet zrobić małe kółko w towarzystwie naszych opiekunów.
Równie atrakcyjnie prezentowało się nasze stanowisko wewnątrz. Tam młodzież miała sposobność przyjrzeć się zaangażowaniu naszych fotografów, zrobić sobie profesjonalną fotkę na motocyklach, a także poprzyglądać się jej obróbce. Całości dopełniało stanowisko spawacza, promocyjny filmik w tle oraz bieżące informacje na temat naszej oferty edukacyjnej.
Targi Zawodowe są ostatnią okazją do zdobycia informacji, zasięgnięcia opinii od naszych uczniów oraz podjęcia właściwej decyzji dotyczącej edukacji ponadgimnazjalnej. Życzymy mądrych wyborów!