2 czerwca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie miało miejsce wręczenie nagród XIV Konkursu Prezentacji Multimedialnych Powiatu Wejherowskiego. Tegoroczna edycja dotyczyła „Kultury materialnej i duchowej naszego regionu”. Celem konkursu było doskonalenie umiejętności posługiwania się zaawansowanym technologiami komputerowymi, informatycznymi i promocja treści lokalno – kulturowych. Naszą szkołę reprezentowali: Tomasz Kwidziński z klasy Ib ZSZ oraz drużyna – Karolina Marzec i Mateusz Stanecki z Ia FT. I miejsce zajął reprezentant ZSP nr 1 w Rumi, a drugie ex aequo z uczniem gospodarzy nasz przedstawiciel Tomasz Kwidziński. Gratulujemy sukcesu i czekamy na zwycięstwo w przyszłorocznej edycji.

17_06_02_konkurs_multimedialny_03 (898 kB)